2012. október 31., szerda

NATUR AMETISZT 10MM/40CM - Jelenlegi ára: 1 850 Ft

 TERMÉSZETES AMETISZT.
Kapcsolódó csillagjegyek
Leginkább a halak, kos, nyilas és szűz csillagjegyben születettek számára alkalmas.
Lelki hatásai
Az ametiszt egy barátságkő, szerelmi szerencsét, hatalmat, befolyást, tisztaságot, Isten iránti bizalmat, bölcsességet, szelídséget kölcsönöz és támogatja a tanulmányokat.
Erősíti a hitet és viselőjét hagyja igazságosabban ítélkezni és cselekedni. Színe olyan különleges mint ellenállhatatlan, éppen ezért ez a drágakő óv meg bennünket a csábítás ellen. Az ametiszt segít elűzni a félelmet, haragot, szorongást és a mérget, enyhíti a vágyódást és a gyászt.
A régiek is nagy becsben tartották, amulettnek hordták, mert azt hitték róla, hogy hordozóját megvédi a részegségtől (az amethüsztosz görög szó, jelentése: nem részegítő). A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve, amely megvéd a mérgektől is.
Az ametiszt kristály erősíti a koncentrációt és kiválóan alkalmas a meditációhoz. Erősíti az akaratot, erőt hoz, örömöt és vigaszt adományoz. Támogatja az intuíciót. Ha két barát egymás közt ametisztet cserél, amíg az ametiszt a birtokukban van, jóindulatúak maradnak egymáshoz. Nyugalmat hoz és gondoskodik a pihentető alvásról.
Segít a pszichiátriai betegségben szenvedők állapotának stabilizálásában. Használata skizofrénia esetén nem ajánlott.
Fizikai hatásai
Az ametiszt a fájdalmon csaknem valamennyi fajtájára hatékonyan használható. Hatásos bőrproblémák, akné, farkasvakság, vérszegénység, alvászavarok, zavarodottság, hisztéria, migrének, iszákosság ellen. Az ametiszt csillapíthatja a fölösleges savat a gyomorban és rovarcsípés ellen is szolgál.
Alvászavaroknál, amikor túl sok gondolat kavarog a fejünkben, tanácsos egy ametiszt kristályt a kezünkbe venni és a párnánk alá tenni. Segítségünkre van a vér megtisztításában.
Erősíti az immunrendszert, szabályozza a bélflórát, jótékony hatása van a különféle sérülésekre, horzsolásokra.
Egyéb jellemzők
Az orosz ametiszt nagyon híres, amelyet túlnyomórészt télen az Uralban bányásznak, különösen szép színe miatt az egyetlen volt, amely magát mesterséges fénynél csodálatosan megvilágította. Tibetben a rózsafüzéreket ametisztből adták, amikor Buddha ezt a drágakövet itt felavatta.
1950 körül egy zöld ametiszt vált ismerté, amely a „ Prasiolit” nevet kapta (görög szó, „ prasinos” = hagymazöld és „ lithos” = kő; spanyol szó „ prasiolita” = zöld kő). A színe a berill, a turmalin és a peridot zöldjéhez hasonlít. Később Arizonában és az USA-ban szintén ismertté vált egy zöld ametiszt.
A 18. század kezdetén Anglia Charlotte királynő oly híressé vált ametiszt karkötője, amely akkor 2000 font sterlinget ért, 200 évvel később már csak 100 fontot ért. A legtöbb brazil anyag világos, a Madagaszkáron találhatóak inkább ibolyaszínűek. Uruguay szállítja a legszebb és legmélyebb színűeket, de ezek többnyire foltosak.
Sok évezred óta a kvarccsalád különös képviselői az egyházi és a világi fejedelmek keresett ékszerei. Megóvja a földeket a viharoktól és a sáskáktól, szerencsét kölcsönöz a viszályoknál és vadászatnál, elűzi a mérges szellemeket és szárnyakat ad az elmének. Pliniusnál olvasható, hogy ez a drágakő egy kutyaszőrből készült zsinóron a nyak körül viselve megóvhat a kígyómarás ellen.



Jelenlegi ára: 1 850 Ft

Az aukció vége: 2012-11-18 22:26
. NATUR AMETISZT 10MM/40CM - Jelenlegi ára: 1 850 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése